Zave

Eftersyn af luftvarmepumpen og klimaanlægget

Alle anlæg skal vedligeholdes regelmæssigt. Regelmæssig eftersyn sikrer også en effektiv drift og lang levetid for varmepumper og andre klimaanlæg. Regelmæssig vedligeholdelse af din luftvarmepumpe garanterer dens effektivitet! Alle varmesystemer bør serviceres før og efter opvarmningssæsonen.

Vedligeholdelse af klimaanlægget derhjemme


For at have den bedst mulige drift af varmepumpen  kræver det vedligeholdelse af anlægget. Rengøringen skal udføres før, i starten af og i løbet af opvarmningssæsonen - det er bedst at udføre vedligeholdelse hver måned, hvis varmepumpen bruges regelmæssigt.


Vedligeholdelsen af en luftvarmepumpe er meget enkel og består i regelmæssig rengøring af de filtre som er i indedelen, som med tiden samler støv og snavs. Filtrene er placeret inde i enheden, og for at fjerne dem skal du åbne den forreste luge, tag filtrene ud og rense dem. Afhængigt af mængden af støv skal du bruge en støvsuger, en støveklud eller endda rindende vand. Det er vigtigt at tørre filtrene efter rengøring og derefter sætte dem tilbage på plads.


Vedligeholdelse af varmepumpen skal også udføres udvendigt. I løbet af efteråret kan varmepumpen samle en masse blade og kviste, hvilket kan forhindre enheden i at fungere. For at sikre, at den ydre del er ren, er det nødvendigt at kontrollere regelmæssigt for blokeringer og fjerne dem.


Det er værd at installere en passende overdækning på udedelen af varmepumpen for at beskytte mod blade, kviste osv.


Om vinteren skal man være opmærksom på, at der ikke dannes is i store mængder under varmepumpen. Vedligeholdelse af varmepumpen om vinteren består af fjerning af is fra under udedelen. Det er også værd at være opmærksom på mængden af sne på enheden. Luftvarmepumpen bør også renses for sne, der har samlet sig på eller omkring enheden.


Rengøring af varmepumpen og servicering af klimaanlægget er meget enkel - hvis alle tips følges, bør der ikke være nogen mærkbare ændringer i varmepumpens funktion. Men hvis varmepumpen ikke fungerer normalt, hvis den larmer for meget eller helt er holdt op med at fungere, er det værd at tilkalde en ekspert. Vedligeholdelse af varmeanlæg, der kræver større indgreb, udføres altid af eksperter. Zave arbejdspartnere tilbyder vedligeholdelse af varmeanlæg. Ved vedligeholdelse af luftvarmepumper afhænger prisen af kompleksiteten af problemet med apparatet, og en ekspert udarbejder en cirkapris på baggrund af en beskrivelse af problemet.