Zave

FAQ Energimærkning

Nedenfor finder du vores FAQ (ofte stille spørgsmål) for de forskellige opvarmningsløsninger, som vi tilbyder.
Hvad er SCOOP-værdi og SEER-værdi for noget? Hvad betyder de forskellige klassificeringer D, C, B og A?


Alle varmepumper, der sælges inden for EU, har siden 2015 skullet være energimærket, dels for at gøre det let for dig som kunde at foretage et energieffektivt valg, men også for miljøets skyld.


Produkterne klassificeres fra G til A+++ (rødt til grønt), og varmesystemets karakter afhænger af dets SCOP-værdi (Seasonal Coefficient of Performance), årsvarmefaktor eller årsvirkningsgrad på dansk, hvor man udregner pumpens effekt, og hvor effektiv den i gennemsnit er i løbet af en sæson. Hvis SCOP ligger på 1, producerer varmesystemet lige så meget energi, som det tilføres.


Varmepumper ligger i top, når det gælder energieffektivitet, eftersom de producerer mere varme end den energi (strøm), de kræver, og derfor ligger SCOP over 1. De mest effektive pumper producerer næsten 5 gange så mange kWh varme som den energi (strøm), der forbruges.


SCOP-værdien for opvarmning og SEER-værdien for luftkonditionering er det, som hver enkelt energiklasse baseres på.


SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) er pumpens gennemsnitlige energieffektivitet ved luftkonditionering målt over en sæson.


Har kan du se, hvilken værdi de enkelte energiklasser udgår fra:


EnergiklassSEERSCOP
A+++över 8,5över 5,1
A++6,1-8,54,6-5,1
A+5,6-6,14,0-4,6
A5,1-5,63,4-4,0
B4,6-5,13,1-3,4
C4,1-5,12,8-3,1
D3,6-4,12,5-2,8
E3,1-3,62,2-2,5
F2,6-3,11,9-2,2
Gunder 2,6under 1,9



Hvor stort huset er, og hvor mange personer der er i husholdningen, er eksempler på faktorer, der påvirker, hvor høj effekt din varmepumpe skal have. Det er altid bedst at få hjælp fra en certificeret specialist, når du vælger effektstørrelse.


For at gøre det lettere for kunden, har visse moderne varmepumper i dag desuden en styrefunktion, som de benytter i de perioder af døgnet, hvor elprisen er lavest.


Læs mere om vores luftvarmepumper.
Læs mere
FAQ Energimærkning