Zave

FAQ Luft-vand

Nedenfor finder du vores FAQ (ofte stille spørgsmål) for de forskellige opvarmningsløsninger, som vi tilbyder.
På denne side finder du hyppige spørgsmål om luft-vand-varmepumper. 


Hvis du ikke finder svaret på dit spørgsmål, kan du klikke her for at spørge en ekspert


Hvordan fungerer en luft-vand-varmepumpe?


En luft-vand-varmepumpe henter varme fra luften udenfor for derefter spreder den i radiatorer og/eller gulvvarme i dit hjem. En luft-vand-varmepumpe opvarmer også dit brugsvand.


Kun en luft-vand-varmepumpe reducere mit energiforbrug?


Absolut. En luft-vand-varmepumpe kan reducere dit energiforbrug med op til 70 %. 


I hvilke tilfælde er det godt at have en luft-vand-varmepumpe?


Luft-vand-varmepumper passer godt til huse, der har vandbåren opvarmning, altså huse med radiatorer med vand i. Der findes luft til vand varmepumper til forskellige størrelser huse og ejendomme.


Een luft-vand-varmepumpe være en mere energi- og omkostningseffektiv investering end jordvarme.


Findes der forskellige typer af luft-vand-varmepumper?


Der findes to forskellige typer luft-vand-varmepumper, "tænd/sluk" eller "omdrejningsstyret varmepumpe". Tænd/sluk-varmepumperne har kort fortalt kun to positioner: tændt eller slukket. En omdrejningsstyret varmepumpe tilpasser effekten trinløst efter det gældende behov.


Du kan sammenligne de to typer med to forskellige biler, som skal køre mellem punkt A og punkt B. Tænd-sluk-bilen vil speede op til 100 km/t og derefter rulle så langt, den kan. Når den stopper, speeder den op til 100 km/t og gentager dette, indtil den har nået punkt B.
Inverter-bilen sætter fartholderen til 50 km/t og holder en jævn hastighed, indtil den har nået punkt B.


De største fordele med en luft-vand-varmepumpe af interverter-type er, at du får et lavere energiforbrug, en mere stabil stuetemperatur og en længere levetid på varmepumpen.


Spiller det nogen rolle, hvilken vandvarmer man har?


Ja, især i betragtning af deres effektivitet og tilstand. Varmeflammer i udstyret tvinger varmepumpen til at arbejde hårdere for at producere varmt vand og dermed forbruge mere energi.


Hvorfor opstår der let isdannelse under den ydre del af luft-til-vand-varmepumpen?


Der kan dannes en lille smule is under den ydre del, da luft-til-vand-varmepumpen smelter flere gange om dagen. Som følge heraf drypper vandet ned i opsamlingstanken under udedelen og fryser ved minusgrader. For at undgå isdannelse kan vandet fjernes regelmæssigt.


Hvad er en varmepumpes effektivitetskoefficient (COP) ?


En varmepumpes effektivitet udtrykkes ved dens præstationskoefficient (COP). COP angiver, hvor mange gange mere varmeenergi der produceres af enheden i forhold til det forbrugte el.


Læs mere om luft-vand-varmepumper.

Læs mere
FAQ Luft-vand