Zave

Problemer med varmepumpen: luftvarmepumpen giver ikke varme, virker ikke

En luftvarmepumpe er et praktisk varme- og klimaanlæg, der sikrer optimal indendørs temperatur og køling i forskellige typer bygninger. De enkle funktioner og den relativt automatiske drift gør opvarmning med en luftvarmepumpe til en fornøjelse.

Ud over varme- og kølefunktioner udfører enheden også de automatiske rengøringsprocesser, der er nødvendige for en effektiv drift af luftvarmepumpen. Automatisk rengøring er dog ikke altid tilstrækkelig til at holde varmepumpen i gang.


Hvis du opdager, at din luftvarmepumpe ikke blæser varme, som den normalt gør, eller slet ikke fungerer og er frossen, er det vigtigt at kontakte en ekspert.


Når luftvarmepumpen ikke blæser varme

Hvis du opdager, at din luftvarmepumpe ikke producerer nogen varme, skal du først og fremmest kontrollere, at filtrene i indedelen er rene. Hvis filtrene er støvede, vil varmepumpen ofte holde op med at levere varme så intensivt, som den normalt ville have gjort, hvis filtrene er støvede.

Det er nemt at rengøre filtrene - åbn apparatets frontluge og fjern filtrene. Rengør dem derefter grundigt for alt snavs og støv, tør dem og sæt dem på plads igen.


Hvis luftvarmepumpen stadig ikke producerer varme, er der sandsynligvis en større fejl ved enheden, som du bør kontakte vores eksperter for at identificere.


Varmepumpen er frosset - hvad skal jeg gøre?

Varmepumpen fryser og bliver iset til - det sker, når temperaturen udenfor er lav, og varmepumpen har kørt intensivt. Den udvendige del af luftvarmepumpen kan fryse, eller der kan dannes is under den, da enheden om vinteren kører i smeltetilstand for at smelte isen, hvilket skaber vand, som derefter kan fryse på eller under enheden ved meget lave temperaturer.


Det er vigtigt, at luftvarmepumpen er installeret korrekt, for hvis udedelen er installeret skråt, kan smeltevandet ikke løbe nogen steder hen, og det vil fryse på enheden. I dette tilfælde skal varmepumpens udvendige del geninstalleres korrekt af en tekniker.


Hvis luftvarmepumpen fryser til under apparatet, skal isen fjernes fra under selve apparatet, og det skal overvåges, hvordan og hvor hurtigt isen kommer tilbage. Hvis isdannelsen virker usædvanlig, er det værd at kontakte vores specialister for at identificere årsagen til de store mængder is.


Efterse varmepumpen regelmæssigt, og sørg for at rense de indvendige filtre, inden varmesæsonen begynder. Hvis det er muligt, skal du gøre det hver måned - det sikrer en lang levetid for din varmepumpe.


Hvis luftvarmepumpen slet ikke fungerer, skal du ikke begynde at reparere den selv, men kontakte vores eksperter.


Zave hjælper dig, hvis din luftvarmepumpe ikke virker, ikke blæser varme og fryser for ofte. Kontakt os, så løser vi dit problem!