Zave

Sammenligning af luft til vand varmepumper

En luft-til-vand-varmepumpe er et varmesystem, der opvarmer på en miljø- og energieffektiv måde. Det er det ideelle grundlæggende varmesystem til opvarmning af en større bygning hele året rundt.

En luft-til-vand-varmepumpe bruger energien, der er lagret i udeluften, til at producere varmeenergi og overfører den til indendørs brug via vand. Opvarmning med en luftvarmepumpe holder varmeudgifterne lave.


Hvilken luft-til-vand-varmepumpe du skal vælge til dit hjem - hermed et kig på de vigtigste aspekter.


Sammenligning af luft til vand varmepumper - hvordan vælger man den rigtige?


En sammenligning af forskellige luft-til-vand-varmepumper vil hjælpe dig med at finde den rigtige varmepumpe til dit hjem. Vores sammenligning af luft til vand varmepumper omfatter en analyse af de forskellige enheders kapacitet, pris, effektivitet og energibesparelser.


Kapacitet - apparatets kapacitet skal vælges i forhold til størrelsen af arealet, der skal opvarmes, isoleringen, mængden af varme- og vandforbrugere. Varmekapaciteten for luft til vand varmepumper starter ved ca. 3 kW og går op til 12 kW. En 3 kW-enhed er ideel til opvarmning af mindre rum: op til 90 kvadratmeter, mens en 12 kW-enhed kan opvarme op til 340 kvadratmeter.


Pris - prisen på varmepumpen bestemmes primært af dens kapacitet og funktioner. Jo kraftigere enheden er, jo højere er prisen. Luft-til-vand-varmepumper starter på omkring 27.000 DKK og går op til 56.000 DKK.


Performancekoefficient (eller COP) - angiver, hvor meget varme en varmepumpe giver ud fra 1 kW elforbrug. En varmepumpes COP er ca. 3-5, hvilket betyder, at varmepumpen kan producere 3-5 gange mere varmeenergi, end den forbruger.


Energieffektivitet - energieffektivitet kan vurderes ved hjælp af energimærket. A-mærket angiver energieffektivitet, med + mærker tilføjet efter bogstavet for at give en bedre vurdering af energiforbruget. Jo flere + tegn, jo mere energieffektivt er udstyret. Zave tilbyder produkter med A+, A++ og A+++ mærker.


Det er nemt og økonomisk at opvarme dit hus med en luft til vand varmepumpe.


Jordvarme vs. luft-til-vand-varme


Luft-til-vand-varme og geotermisk opvarmning er ideelle primære opvarmningssystemer. Opvarmning af et hus med en geotermisk varmepumpe kræver installation af en jordkollektor, som igen kræver en stor mængde fri jord omkring bygningen.


Hvis valget står mellem luft-til-vand-varmepumpe og jordvarme, afhænger beslutningen af, om der er ledig jord til rådighed. Geotermisk opvarmning kræver 3,6 kvadratmeter fri jord for at opvarme et areal på 1 kvadratmeter. Det er ikke muligt at opvarme et hus med en geotermisk varmepumpe, hvis der ikke er nok jord omkring bygningen.


Opvarmning med en luftvarmepumpe sparer tid, penge og miljøet. Kontakt os!