Zave

Spar 80 % på varmeregningen med vores premium-varmepumper

Hos Zave finder du udelukkende moderne varmepumper fra de bedste producenter – til garanteret gode priser! Find din rette model her.

Kom godt i gang med vores grundige rådgivning og installatørbesøg

Når du bestiller et varmepumpeanlæg hos Zave, kommer vores installatører på hjemmebesøg, inden anlægget bliver sat op. Det er din garanti for, at du får den rette løsning til din bolig. 


Dit varmebudget vil elske en luft til vand-varmepumpe, fordi du ikke finder nogen billigere måde at varme bolig og vand op på. Til gengæld kan det være en jungle at finde ud af, hvilken model, der passer til lige præcis dit hjem. Inden du køber, hjælper vores rådgivere dig gerne med at vælge det rette anlæg – og når du har bestilt, kommer en af vores dygtige installatører ud og afstemmer forholdene i dit hjem og bekræfter, at din løsning matcher dine behov. 


På den måde kommer du altid godt i gang med et nyt og bedre varmesystem til dit hjem.


Kontakt vores specialister nu!

Altid gratis levering på dit varmepumpeanlæg

Ingen ekstra fragtudgifter! Du sparer altid 649 kr. med gratis levering* på vores varmepumpeanlæg. *Gælder fastland og brofaste øer. Bor du på en ikke-brofast ø, så kontakt os for et tilbud.

Garanti: Du kan altid få den nyeste model

Teknologien for opvarmning og afkøling udvikler sig konstant, og derfor er en ny model altid mest effektiv. Zave garanterer, at du altid kan få de nyeste varianter!

Vælg verdens bedste luft til luft-varmepumpe

Vil du have det bedste af det bedste? Så er løsningen testvinderen Panasonic VZ9, som vi ikke vil tøve med at kalde for verdens bedste luft til luft-varmepumpe! 


Et nyt, mere miljøvenligt og skånsomt kølemiddel, stor kapacitet, en støjsvag motor og ikke mindst mulighed for app-styring gør Panasonics VZ9-varmepumpe til den allerbedste på markedet lige nu. Og du behøver ikke at tage vores ord for det! Også det uafhængige forskningsinstitut Spar Energi har kåret modellen her som vinder af en omfattende test af varmepumper.


Det får du med Panasonic VZ9: 


 • Energiklasse A+++ for både opvarmning og afkøling 
 • Det miljøvenlige kølemiddel R32, der også skåner maskinen 
 • Mulighed for afkøling helt ned til -35 
 • En uovertruffen sæsonopvarmningsfaktor på 6,2 


Læs mere om, hvorfor Panasonic VZ9 er det bedste valg

Vi er stolte over at kunne præsentere de bedste varmepumper, klimaanlæg og HVAC-tilbehør fra pålidelige mærker:

Spar energi i dit hus. Opgrader din opvarmning.

Varmeformen og varmeanlægget har afgørende betydning for varmeregningens størrelse.


Hvis du varmer op med olie eller naturgas, eller du har elradiatorer, anbefaler vi, at du skifter til enten fjernvarme eller varmepumpe. Varmepumpen er til dig, der bor uden for fjernvarmeområder.


Prøv beregneren Ny Varme, og find ud af, hvad du kan skifte til

https://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/ny-varme


Gennemgå dit anlæg og dine installationer

Der er gode penge at hente ved at gå dit varmeanlæg og installationer efter i sømmene. Du kan bruge vores guide som udgangspunkt:


Guide til varmeanlæg

Typiske forbedringer

De 4 tiltag, der hyppigst er brug for i enfamiliehuse, er:


Skift fra olie, naturgas eller el til fjernvarme eller varmepumpe

Isolering af varme- og varmtvandsrør

Udskiftning af cirkulationspumper

Installation af automatik på varmeanlægget


Se mere: https://sparenergi.dk/forbruger/spar-energi-i-dit-hus

Hvad er en varmepumpe?

Hvad er en varmepumpe?


En varmepumpe er et klogt og effektivt valg, der udvinder energi af vand, jord, undergrund og luft, egentlig fra alle vedvarende energikilder. Det betyder, at en varmepumpe er en miljøvenlig måde at udvinde energi på. En varmepumpe anvender små mængder elektricitet for at udvinde energi og overføre den til et varmesystem, hvilket betyder, at en varmepumpe kan mindske dit energiforbrug betydeligt. Det er ikke bare godt for miljøet, men også for tegnebogen!


Varmepumpe er en investering


Eftersom en varmepumpe har et lavere energiforbrug end andre traditionelle varmesystemer, vil en varmepumpe være en god investering, som betaler sig på sigt og gør, at du sparer penge. Eftersom et varmepumpesystem er et godt miljøvalg, foretager du også en miljømæssig investering.


Vælg varmepumpe


Når du skal vælge varmepumpe, er det vigtigt, du husker på, at forskellige varmepumper har forskellige forudsætninger. Den varmepumpe, der passer til en ejendom, passer ikke nødvendigvis til en anden. En luft-luft-varmepumpe spreder sin varme via indeluften og behøver derfor intet vandbårent varmesystem, hvilket andre typer varmepumper gør. Hvis du har elopvarmning, er en luft-luft-varmepumpe det naturlige valg for dig. Denne type varmepumper er også populære i udestuer, hvor der også kan være behov for lidt tilskudsvarme.

For dig, der har et vandbårent varmesystem findes der flere valg af varmepumper, alt fra luft-vand-varmepumpet, jordvarmepumper til boligventilationspumper; varmepumper, der desuden giver varmt brugsvand. For at kunne have en boligventilationspumpe, skal du have mekanisk ventilation, mens en jordvarmepumpe forudsætter, at der er mulighed for at grave i jorden. Den største udgift for varmepumper ligger i installation af jordvarmepumpe, da den er dyrest, og derfor har en længere tilbagebetalingstid sammenlignet med andre typer af varmepumper.


Hvad behøves, for at du skal kunne bruge en vis type varmepumpe?


Luft-vand-varmepumpe

En luft-vand-varmepumpe indvinder energi fra udeluft og spreder derefter varmen ved hjælp af et vandbårent varmesystem. En luft-vand-varmepumpe er en ganske billig investering, samtidig med at du opnår en stor økonomisk besparelse. Dermed betaler den sig ganske hurtigt tilbage. En anden fordel med en luft-vand-varmepumpe er, at den også giver varmt brugsvand.

Det er godt at huske, at en luft-vand-varmepumpe er afhængig af den eksisterende udetemperatur. Det gør, at den kan genere en besparelse, som er næsten lige så stor som for en betydeligt dyrere jordvarmepumpe.


Luft-luft-varmepumpe

Luft-luft-varmepumper udvinder sin energi fra udeluften og frigør den i indeluften. Denne varmepumpe er, sammenlignet med andre typer af varmepumper, billig, enkel og lille - et fantastisk komplement til elvarme. En luft-luft-varmepumpe kan give besparelser på op til 75 %. Dermed bliver tilbagebetalingstiden meget kort, oftest bare et par år.

Hvorfor anskaffe en varmepumpe?

Hvorfor anskaffe en varmepumpe?


Der er mange årsager til, hvorfor en varmepumpe er et godt valg for opvarmning. De vigtigste og oftest forekommende er:


1. Billig opvarmning

Den mest almindelige anledning til at anskaffe sig en varmepumpe er for at spare penge. Du reducerer dit elforbrug og elregningen bliver derfor mindre. Eftersom en varmepumpe har en forholdsvis lav pris og besparelsen ofte er omfattende, kan varmepumpen tjene sig ind i løbet af blot et par år.

I en normal husholdning går ca. 60 % af elforbruget til opvarmning. I henhold til uafhængige tests kan en varmepumpe, en luft-luft-varmepumpe for at være specifik, spare op til 75 % af den el, som normalt går til opvarmning. Dermed kan du spare op til 45 % af det elforbrug, som du har i dag.

2. Miljøvenligt varmesystem
Det er vigtigt med miljøvenlig opvarmning, og det er mange, der efterspørger mere miljøvenlige opvarmningsmuligheder. En varmepumpe er miljøvenlig, eftersom den helt enkelt erstatter en del af den elektricitet, som du normalt bruger på opvarmning. I stedet bruger den vedvarende energi fra naturen - der desuden er helt gratis. Den varme, du får, udvindes af udeluften og kommer oprindeligt fra solen. En varmepumpe er derfor et godt alternativ for dig, der ønsker en miljøvenlig og effektiv opvarmning.

3. Lavt vedligehold
En varmepumpe er et enkelt varmesystem, der ikke kræver meget vedligeholdelse og heller ikke har brug for brænde, piller eller andet materiale til at skabe energi af. Den tager forholdsvis lidt plads og plejer ikke at kræve særlig meget vedligeholdelse eller pasning.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe er et smart varmesystem. Samtidig som den flytter varmen, komprimerer pumpen også varmen. Dermed kan din varmepumpe give mange gange mere energi set i forhold til den energi, den bruger for at drive hele varmeprocessen. En varmepumpe anvender helt enkelt energi fra naturen - energi, der er helt gratis


Forskellene mellem forskellige varmepumper


Den største forskel mellem varmepumper handler om deres energikilder og den måde, de spreder varmen på. En luft-luft-varmepumpe henter f.eks. varme fra luft udenfor og overfører den derpå til indeluften, mens en luft-vand varmepumpe henter varme fra luft udenfor og overfører den derefter til husets vandbårne varmesystem og brugsvand.

Fordele og ulemper med forskellige varmepumper.

Luft-vand-varmepumpe


Fordele

 • Stor besparelse
 • Kan være din primære varmekilde
 • En mindre investering
 • Relativ kort tilbagebetalingstid
 • Giver varmt vand
 • God varmespredning
 • Kan give varme til poolen

Ulemper
 • Elafhængig
 • Kan opleves som forstyrrende, da udedelen afgiver støj
 • Ikke den største besparelse
 • Ikke lige så effektiv ved lave temperaturer


Luft-luft-varmepumpe


Fordele

 • Stor besparelse
 • Passer sammen med elvarme
 • Lille investering
 • Kort tilbagebetalingstid
 • Kræver ingen vandbåren varme
 • Renser luften
 • Fungerer som luftkonditionering

Ulemper
 • Elafhængig
 • Kan opleves som forstyrrende på grund af lyde
 • Giver ikke varmt brugsvand
 • Varmen spredes via luften
 • Ikke primær varmekilde, men komplement


Boligventilationsvarmepumpe


Fordele

 • Besparelse
 • Genanvender varme effektivt
 • Varmen beholdes, samtidig som huset ventileres
 • En varmepumpe til en lavere pris

Ulemper
 • Begrænset energikilde
 • Kræver mekanisk ventilation
 • Relativ lang tilbagebetalingstid


Jordvarmepumpe


Fordele

 • Genererer en meget stor besparelse
 • Støjsvag
 • Ses ikke
 • Almindeligt system i Sverige
 • Dyr at reparere og udskifte

Ulemper
 • Passer ikke til alle husholdninger
 • Dyr at installere
 • Kræver tilladelse fra kommunen
 • Udgravningen medfører risici for huset
At vælge en varmepumpe.

At vælge en varmepumpe

Når du skal vælge en varmepumpe, er der flere punkter, du skal tage hensyn til, for at foretage et så godt valg som muligt. Du skal blandt andet tage i betragtning, hvilket varmesystem du har, og om du vil have, at varmepumpen skal kobles til dette, samt om du ønsker varmt brugsvand. Vi har noteret de punkter, som er vigtigst at tænke på, når du vælger en varmepumpe.

Hvilken varmepumpe passer til huset?

Det første, du skal tage stilling til, er, hvor stort areal du vil opvarme. For at kunne vælge den rette kapacitet, skal du have styr på, ca. hvor mange kvadratmeter du ønsker at opvarme.

Hvilket energibehov har du?

Det kan være svært at vide, hvor stor en varmepumpe du har brug for. Generelt kan man sige, at et hus med mangelfuld isolering har brug for en større varmepumpe end et med god isolering. I dine beregninger skal du også tage højde for, om det varme brugsvand også skal opvarmes. For at være på den sikre side, er det oftest sikrest at vælge en lidt større varmepumpe end en, der er for lille. Varmepumper i dag er nemlig så intelligente, at de aldrig arbejder hårdere, end hvad dit hus kræver.

Installation af varmepumpe

En varmepumpe skal ifølge lovgivningen installeres af en autoriseret installatør. Det er, fordi man blandt andet kan komme til at håndtere miljøfarlige stoffer. Du vil sikkert have så meget som muligt ud af din varmepumpe, og hvis den ikke er installeret af en fagmand, kan du ikke være sikker på pumpens effekt.

Hvilken strømforsyning har du brug for?

Når du køber en luft-luftvarmepumpe, kan den oftest tilsluttes et 220-230(V)-stik og en 10A-sikring, men en del pumper kræver, at du skifter til en stærkere kapacitet.

Fjernstyret varmepumpe

Vil du kunne fjernstyre din varmepumpe? Det er muligt at styre din pumpe på afstand, sådan at du, hvis du f.eks. rejser meget, kan varme huset op lige til, at du er hjemme igen.