Zave

Pris på luft til luft og luft til vand varmepumper

Luftvarmepumper er populære opvarmningsanlægge, der passer til forskellige typer boliger. Installation og køb af en luftvarmepumpe kan i første omgang virke som en dyr udgift, men i det lange løb betaler investeringen sig, da op til 80 % af varmeudgifterne kan spares ved at bruge en luftvarmepumpe. Hvor meget mere varme du kan få sammenlignet med f.eks. en elektrisk radiator, fremgår af SCOP-værdien for en luftvarmepumpe og COP for en primær opvarmningsanlæg. Jo højere tallet er, jo mere effektiv er løsningen.

Luft til luft varmepumpens pris - hvad afhænger den af?Der findes flere forskellige typer luft-til-luft-varmepumper - konventionelle luft-til-luft-varmepumper og luft-til-vand-varmepumper. Disse er yderligere opdelt i forskellige løsninger. En luft-til-luft-varmepumpe kan have enten en enkelt eller flere indedele. Brugsformålet er også vigtigt. Opvarmningsanlægget skal være beregnet til vores klima og skal kunne fungere om vinteren med frostgrader.


Prisen på en luftvarmepumpe ligger mellem 4.490 og 25.895 DKK. Zave tilbyder en række luft til luft varmepumper i prisklassen 5.000-7.000 DKK, der er velegnede til opvarmning af en bygning på op til ca. 50 kvadratmeter. De dyrere luftvarmepumper, der koster mere end 9000 DKK, kan generelt opvarme større bygninger (højst 220 kvadratmeter) og har mange flere ekstra funktioner, herunder at de er mere støjsvage, dvs. mindre støjende. Topmodellerne har ingen mærkbar smeltecyklus. Indedelen af anlægget kører kontinuerligt og skifter ikke til smeltningsregimet.Valget af en luftvarmepumpe bør ikke kun baseres på prisen - den bør vælges ud fra egenskaberne ved boligen: bygningens isolering, varmebehov, plantegning, tilstedeværelse af andre varmekilder osv. Prisen på en luftvarmepumpe bør ikke være den afgørende faktor for købet, da et rigtig valgt anlæg er en god investering med en kort tilbagebetalingstid. 

En luft til luft varmepumpe er et supplerende opvarmnings-/køleanlæg.Luft-til-vand varmepumpe pris, installationLuft til vand varmepumper er beregnet til centralvarme boliger. En luft til vand varmepumpe producerer varme fra den varmeenergi, der er lagret i den omgivende luft, og som overføres til bygningen via vand. Det kan bruges til både opvarmning og varmt brugsvand.


Prisen på denne type luftvarmepumpe er højere end prisen på luft til luft varmepumper, Zave tilbyder luft til vand varmepumper af god kvalitet og til en overkommelig pris på 27.190 - 59.700 DKK.


Prisen på en luft-til-vand-varmepumpe afhænger af:


  • producenten;
  • COP-værdien;
  • størrelsen af den maksimale opvarmningsareal (fra 90 m2);
  • yderligere funktioner;
  • energiklasse;
  • størrelsen af varmtvandsbeholder/eksistens.Man skal være opmærksom på, at ud over prisen på anlægget er der også pris på installationen af varmepumpen. Omkostningerne ved installationen afhænger af arbejdets omfang - den gennemsnitlige installationsomkostning beregnes af en ekspert.Luftvarmepumpe pris, installation - Zave tilbyder luftvarmepumper fra kvalitetsproducenter og professionel installation. Kontakt os, så finder vi den rigtige varmepumpe til dit hjem eller kontor.